Janickův absolutně neprofesionální a neudržovaný blog

Omluva mému blogu

29. 3. 2010 13:01
Rubrika: nazory

Můj milý blogu, omlouvám se ti, za to, že jsem do tebe dlouhou dobu nenapsal žádný smysluplný blogpost, Zkusím to teď napravit.

 

Tákže sem napíšu něco o tom, co jsem prožil o posledním víkendu (26. - 28.3.2010).

Tož v pátek odpoledne tradiční květnopáteční pouť k Panně Marii bolestné ke kapličce do Nesvačilky. Pěkně pěšky asi do dva kilometry vzdálené vesničky, během níž jsme se  modlili s děckama křížovou cestu. Já hrál na kytaru a strašně foukalo a hrálo se celkem blbě.  Potom mše v sále obecního úřadu, protože Nesvačilská kaple, kde by se mohli lidi scházet je teprve jen na papíře. Bylo nás tam skoro devadesát takže jsme samozřejmě nevešli a někteří stáli venku a na chodbě. Potom cesta zpátky. Tma, zima a ještě větší vítr. Pokud takhle bude foukat i zítra na Petrově, tak to bude zajímavej leteckej den. Vono na tom kopečku dycky fouká trochu víc, než všude jinde. V 19:45 doma. ve 20:00 zase pryč. Do kostela na zkoušku zpěvu na Květnou neděli. 22:30 konečně doma v posteli. Spal jsem jako brouček od Karafiáta.

V sobotu o půl sedmé zvoní budík, teda vlastně mobilobudík. Ruka letí a mačká tlačítko , takže je zase ticho. O patnáct minut později  mě mamka budí otázkou jestli dneska jedu do Brna, nebo ne. Konečně jsem vylezl z postele, oblíkl se, zbaštil snídani, vykonal ranní potřebu a vyrazil na zastávku. Kolem osmé ráno jsme dorazili na Petrov.  Šel jsme do stánku Signály.cz nahlásit svoji přítomnost, protože jsem se na celou sobotu upsal do služby tohoto serveru. Pak jsem se šel zapsat na skupinku. Vybral jsme si Kořeny komunismu v Čechách, ale málem jsem se nedopatřením dostal  do skupinky o časopisu IN!. Ale oni by mi asi při zápisu řekli, že mě to asi nebude moc  bavit.

Pak zase zpátky do Signálů připravit  stánek. Pohoda, zatim skoro nikdo nepřišel navštívit náš stánek. Odešel jsem na přednášku do sálu na faře u sv. Jakuba. Přednáška byla velice zajímavá, ikdyž někdy jsem se trochu ztrácel. Já a Kristýna, která je taky propagátorem Signály.cz utíkáme ještě před koncem přednášky, abychom byli ve stánku ještě před prvním přívalem lidí. Já osobně jsem se při tom útěku cítil trochu nepatřičně, protože jsme seděli ve druhé řadě a pan přednášející po mě hodil takovej divnej pohled.

Dolítli jsme na Kopec a zbaštili bagetu. Chvíli jsme pokecali s kamarádama ze Šlapanic. Pak jsme se přesunuli do stánku (On to  vlastně nebyl stánek, ale místnůstka na muzeu na Petrově.). Ještě pár minut pohody, ale pak se nahrnuli davy. Lítali jsme jak šroubci a prodávali signálová trička, hrnky, knihy, samolepky. Registrovali jsme a autorizovali. Nabírali jsme spolupracovníky do nově vznikajícího S.Týmu. Povedlo se nám všechno. Knížek jsme prodali celkem dost, získali jsme celkem dost nových spolupracovníků do S.Týmu,  zautorizovali jsme kolem 40 lidí na Signály.cz, spousta lidí se při této příležitosti zaregistrovala a pár lidí se stalo členy občanského sdružení Signály.cz. Pak jsme to všechno uklidili, neprodané věci jsme odnesli na S.room a pak jsme šli na mši. Ze mše jsem odešel trochu dřív abych stihli BUS do Moutnic.

16:50 jsem dojel domů. 17:00 sedám na kolo a jedu na hřiště pro lavičky. Naložili jsme je na vozík a odvezli do Orlovny. Vyložili jsme je  a pak jsem jel zase domů. Konečně za poslední dva dny chvíle času na odpočinek. Sedolehl jsem si do křesla a usnul. Kolem šesté večeře a na půl sedmou zase do Orlovny na generálku Ecce homo. Generálka skončila a šli jsme si sednout pod Orlovnu do baru. Dal jsem si jedno pivo a šel spat. Před spaním jsem přetočil hodinky a tiše si zanadával. Zase jako z knihy od Karafiáta.

Neděle ráno. Nezaspal jsem, protože jsem si hodinky večer přetočil. vzbudil jsem se kolem čtvrt na deset, nasnídal se chytl kytaru a valil ke škole na začátek mše. Po posvěcení kočiček jsme se skoro během odebrali do kostela abych si přeladil jsem kytaru. Hotovo, zrovna přišel průvod do kostela. mše v pohodě. Zazpívali se pašije a pak s Piškotkama Zde jsem. Po obědě jsem si dal šlofíka a pak jsem šel na křížovou cestu. Po křížové cestě jsme šli s mládeží na faru hrát kalčo ligu. Se svým spoluhráčem Pavlem N. jsme se celkem dobře rozehráli a získali celkem dost bodů do celkové klasifikace.

V šest hodin jsem zase valil do Orlovny, protože v sedm hodin byla premiéra pašijové divadelně-muzikálové hry Ecce homo. Během hodiny se do sálu nahrnulo podle mého odhadu kolem čtyřistapadesáti lidí. Zahráli jsme to dobře. Samozřejmě se nějaká ta chyba a překec našly, ale nejsme profesionálové. Uklidit Orlovnu a na večeři do hasičky. Kuře bylo dobrý. Asi budem hrát po velikonocích v Kobilí. Proč ne, když dobře zaplatěj. Nebo třeba do sklépku pozvou. Večer jsem nemohl usnout. Pořád jsem musel přemýšlet. O čem vám ale neřeknu.

Ráno, pondělí, nehce se mi vstávat. Sedm hodin. S budíkem jsem provedl stejný krátký proces jako v sobotu. 7:45 vstávám. Vykoupal jsem se.

OHOLIL JSEM SE!!!!

Snídaně, oblíct se do školy,sbalit věci a už valím do školy. Krásný počasí. Na stole leží igelitka a v ní triko, který jsem pučil Magdě na Petrově, obálka s přihláškama na vodu. Vypadá to, že Magda nechala v tašce i  nějakou knížku. Asi ji tam zapomněla. Byla to kniha Signály.cz. Jedu BUSem od Brna a čtu si v té knize. Celkem dobrý věci ikdyž pár příspěvků už jsem někde četl. Asi proto, že v této knize jsou vybrané blogové příspěvky ze Signály.cz. Už od rána mám takovou hřejivou náladu. Ve cviku z diagnostiky jsme dělali rentgen, nechal jsem si zrentgenovat hodinky. Celkem hezkej obrázek. Asi si ho oskenuju a dám si ho jako pozadí na obrazovku. Teď už jen přežiju dvě intergalakticky nudný přednášky a pak domů. Bude cesta domů zase tak zajímavá jako před dvěma týdny?

Sedím na pohovce ve škole v knihovně a cvakám do noťasu tento příspěvek. Podívám se na vrchní část obrazovky. Zjišťuju, že jsem se nějak rozepsal.  Mám chuť zmáčknout BACKSPACE a držet ho tak dlouho, dokud všechny znaky nezmizí. Nakonec to nedělám, pokládám prst na touchpad a klikám na tlačítko PUBLIKUJ PŘÍSPĚVEK.

Zobrazeno 1376×

Komentáře

Meruňka

Vzkaz byl na lístku od signálů u trička. V obálce jsou "jen" přihlášky a záloha na vodu.

Pavel Husák (yetti)

Dobrý Jeni, to sem přečetl jedním dechem, mazec :-D<br />
Dobře, žes to nesmázl ;-)

Pavel Husák (yetti)

oprava, * Jani (cku)<br />
uplně se ten děj příspěvku valí jako velká horská voda zjara...

Meruňka

Díky, žes to nesmazal. A ta knížka tam byla záměrně... možná ´s pak našel ten vzkaz.<br />
Moc vám děkuju za krásnou pašijovou hru. Napíšu o tom i na svůj blog malou reportáž. Slibuju!<br />
PS: Včera večer už naštěstí moc nefoukalo a svítil měsíc. Takže cestu domů na kole jsme všichni ve zdraví přežili :)

Petr Janoušek (janick)

Vzkaz jsem nenašel, jestli byl v té obálce, tak tu jsem ještě neotevřel.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio