Janickův absolutně neprofesionální a neudržovaný blog

Mše

29. 8. 2007 22:04
Rubrika: Zkušenosti s Bohem | Štítky: milost
    V Táboře jsem byl ve skupince přípravného týmu Sport. Moc jsem nestíhal program, protože jsem měl celkem dost práce s lodičkama na Lužnici.
    Ale přes to všechmo jsem vždycky našel čas zajít na společonou mši. Byly to pro opravdu nevšední zážitky. Ikdyž jsem byl v životě na mši už hodněkrát (Jsem praktikující katolík), ale stejně to pro bylo něco extra. Ikdyž jsem viděl dav 5000 lidí, tak jsem viděl Boha v každém z nich. Stejného Boha v 5000 podobách. A každému jsem měl chuť říct:"Bože, miluji tě." Ale já to neudělal a možná jsem to měl udělat.
    Celou mši jsem prožíval úplně jinak než obvykle a po přijímání jsem si klekl a jen jsem se tiše modlil:"Pane děkuji, že jsi tu se mnou ve mně, že jsi tu se mnou ve všech těchto lidech. Jsem naplněn radostí z tebe a z tvé milost, která na mě spočívá. Děkuji."
      Za mší jsem odcházel absolutně povzbuzený a věděl jsem, že i já mám na tomto světě smysl a že tu nejsem kvůli sobě, ale kvůli druhým. A věděl jsem, že kdybych za celý život posloužil třeba jen tím, že se na někoho usměju, tak mě Bůh bude miovat nesmírnou láskou.
    Pamatujme si, že tu nejsme pro sebe, ale pro druhé, že si nemáme nechat sloužit, ale máme sami službu vykonávat.

A to je asi tak všechno, co jsem chtěl.
Zobrazeno 1623×

Komentáře

HejTi

Taky jsem byl z programu prakticky jenom na mši. A bylo to pro mě hodně. Hodně moc. Jen jsem se nastačil na ostatní moc smát :-(

kaculik

já jsem byla ,,jen" účastník ale musím potvrdit, že společné mše byly z celého dne vždycky nejlepší... a poslední mše se svíčkami? absolitní bomba... docela se mi po tom stízká, protože ty lidi co byly v Táboře tam byly dobrovolně, z vlastní iniciativy, proto, že milují Boha... Dnešní mše které probíhají v kostelech jsou obsahově stejné i nasazaní knězu je pořád stejně, jen někteří lidi jsou jiní... Berou to pouze jako vžitý zvyk... A to je škoda to si Otec nezaslouží

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio