Janickův absolutně neprofesionální a neudržovaný blog

Zážitek

17. 8. 2007 22:15
    Dneska ráno (17.8.2007) se mi vstávalo hodně těžko. Včera jsem se do postele dostal až o půl jedné a moc kvalitní spánek to nebyl. Vzbudil jsem se v sest, sedm a nakonec i v osm hodin. To už jsem opravdu vstával. enku pršelo a bylo hnusně. Doslova. A já jsem měl jít odpoledne na lodičky. Představa, že budu dvě hodiny po kolena ve vodě v takové zimě se mi moc nezamlouvala. Nasnídal jsem se, vysprchoval, oblíkl a valil na Klokoty. Zima byla fakt pěkně hnusná. Do uší jsem si pustil nějakou muziku a tvářil jsem se při tom celkem v pohodě, ale v pohodě jsem nebyl. Chtělo se mi spát, a  motivace k práci byla na stupnici od jedné do desíti na asi -200.
Během cesty mě napadla spásná myšlenka. Pomodlit se. Tak jsem se pomodlil. Zatím žádná změna nebyla mojí myslí zaznamenána. Nálada byla pořád pod psa. Vylezl jsem z autobusu a zahlídl člověka s oranžovým tričkem. Už jsem na ně celkem alergickej, ale pořádek musí být. Na přechodu mě pozdravila krásná pořadatelka, ale já jsem jen zabrblal "Dobrej". Ale pak se stalo něco, co moji náladu velmi změnilo. Šel jsem po chodníku a potkal jsem postiženého kluka asi v mých letech. Byla to rána přímo na solar. Uvědomil jsem si, že si vůbec nemám na co stěžovat a nálada se mi najednou zlepšila o tisíc procent. Došel jsem na stánek Orla a tam mi šéf oznámil, že lodičky budou ikdyž bude zima a to mě sice trochu srazilo, ale krátká modlitba to spravila.
Potom jsem šel na přednášku otce Kodeta o eucharistii. Pln dobré nálady a nadšení jsem vyrazil na lodičky. Byla sice zima, ale šlo to. Pan Kozel přišel pěkně na čas a za chvilku se začaly scházet účastníci a začalo hezky pršet. Zalezly jsme do klubovny a povídaly si. Pan Kozel nám řekl pár slov o harmonii těla a duše. Bylo to celkem zajímavé. Nakonec na chvilku přestalo pršet a my jsme vyrazily na řeku. Voda byla teplejší než vzduch, ale přesto jsem do ní skoro nevlezl. Ve tři jsme to skončily a já jsem vyrazil na Klokoty zapsat svoje zážitky z dnešního dne do tohoto bezva systému.
Tak to byly moje zážitky ze dne. Celkem mazec podle mě.
Zobrazeno 1305×

Komentáře

Petr Janoušek (janick)

Možná si tento příspěvek už nikdy nikdo nepřečte, ale mě to prostě nutí. V klokotech jsem strávil jeden bezva týden s bezva lidma a taky s pane docentem Kozlem. Píši o něm v jednom příspěvku na tomto blogu. Ale jedna věc, která mě mrzí je, že jsem mu za naše společné zážitky nepoděkoval. Tak to chci udělat teď. Pane docente, MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC a MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC díky.

vevinka

ty jo :-) tu je naprosto jasně vidět síla modlitby :-) moc pěkný článek, dík :-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio